Bathurst, London
PDF Project Profile

Contract | Undisclosed
Client | The Church Commissioners
Status | Concept

FCA proposed a major refurbishment and re-imagination of a Mews building in the heart of London. The key design idea within this project was to create a split level plan in order to achieve greater floor area. Not only did the project gain commercial value but the connection between the architectural spaces became dramatic and exciting where specific zones melded together. 

 Invited Competition

Modern Contemporary Architect Mew House Hyde Park London Linit glass split level Model
 
Modern Contemporary Architect Mew House Hyde Park London Model Section
Modern Contemporary Architect Mew House Hyde Park London Model Sectional Perspective
Modern Contemporary Architect Mew House Hyde Park London Site Photograph
Modern Contemporary Architect Mew House Hyde Park London sketch Watercolour
Modern Contemporary Architect Mew House Hyde Park London Model
Modern Contemporary Architect Mew House Hyde Park London watercolour Sketch
Modern Contemporary Architect Mew House Hyde Park London Kitchen Model Linit Glass
Modern Contemporary Architect Mew House Hyde Park London Split level

Dining and kitchen zones are located at ground and first floor create an immediate connection to the idyllic mews environment. Upstairs a living room with a large roof light is connected through a void looking back into the main kitchen space. To the rear façade, eight metre tall linit glass panels creates an a distinct quality of light which filters through the whole building. 

Modern Contemporary Architect Mew House Hyde Park London Section Adjacency
Modern Contemporary Architect Mew House Hyde Park London Fish eye model
Back to Top