Cavendish, St George's Hill, Weybridge
PDF Project Profile

Contract | Undisclosed
Client | Private Developer
Status | Planning

Cavendish involved a tricky brief to provide two semi detached properties on a corner plot in Weybridge. The key schematics involved analysing how people would view the scheme and the idea was to create a building which looked like one grand house rather than two semi detached properties. 

Modern Contemporary Architect Weybridge St George's Hill Surrey House White Render Box Brick
Modern Contemporary Architect Weybridge St George's Hill Surrey House White Box Architecture Linit Glass
 
Modern Contemporary Architect Weybridge St George's Hill Surrey House Aerial Concept Hand Sketch
Modern Contemporary Architect Weybridge St George's Hill Surrey House Model Concept

In order to benefit from a southern aspect, the gardens are flipped roadside and are sunk to create an intimate courtyard space. A new boundary brick wall creates a feeling of privacy and luxury. Building wings extrude to the site boundary to form a dramatic party wall line. Above a floating white box straddles the two homes topped with a glowing linit glass bonus room.

Modern Contemporary Architect Weybridge St George's Hill Surrey House White Box Glass Linit
Modern Contemporary Architect Weybridge St George's Hill Surrey House Elevation Concept
Back to Top