Peeking House, London
PDF Project Profile

Contract | Undisclosed
Client | Private
Status | Planning

Under strict planning guidelines including issues with overlooking, amenity area and unit size, this scheme is carefully considered in order to overcome all issues. As a result, the proposal was conceived as a bespoke, simple and subtle insertion into the streetscape.

Modern Contemporary Architect House Richmond London Timber Wood Lourvre Box Sunken Split
Modern Contemporary Architect House Richmond Surrey Model Concept
 
Modern Contemporary Architect House Richmond Surrey Section Perspective Sunken

A split level section is proposed. A ramp down to the entrance and an excavated sunken garden provide natural light to all elements of the house plan. Living spaces flow from the front to the rear of the site with the kitchen and living room on the upper levels making the most of natural daylight. The detailing of the timber celebrates the craftsmanship and bespoke nature of the proposals ensuring a sensitive and successful integration into the existing neighbourhood.

Modern Contemporary Architect House Richmond Surrey Box Wood Timber Panelling
Modern Contemporary Architect House Richmond Surrey Floor Plans Sketch Concept
Back to Top

Back to Houses
prev/next