Rosedale, Richmond
PDF Project Profile

Contract | Undisclosed
Client | Private
Status | Concept

The proposal has been conceived as a simple insertion into the existing fabric of the current building. Two filleted forms extrude above the existing garage structure providing far reaching views down the road. Overlooking is consequently avoided to and from all neighbouring buildings. Clad in zinc, these forms create a dramatic street appearance whilst providing ample space within for a two bedroom property. 

Modern Contemporary Architect House Richmond Surrey Zinc Garage conversion
Modern Contemporary Architect House Richmond Surrey Diagram Concept
Modern Contemporary Architect House Richmond Surrey Zinc pods Garage conversion
 
Modern Contemporary Architect House Richmond Surrey Exploded Axonometric Concept

At ground floor level, a refurbished black barn like door provides access to a delightful planted walled garden; a run off to a fully glazed living, kitchen and dining area downstairs.

Modern Contemporary Architect House Richmond Surrey Zinc Garage conversion Conservation
Back to Top