The Grass Cube, Twickenham
PDF Project Profile

Contract | £650,000
Client | Private
Status | Planning

The design proposals for this eight bedroom home is complemented by a large cooking and eating zone. As well as a large ground and first floor extension to the rear and side of the property, the position and form of the house invited the creation of a visual marker in the street scene.

 

Back to Alterations & Extensions
prev/next

Modern Contemporary Fletcher Crane Architect House Extension Twickenham Surrey London Model Cladding
Modern Contemporary Fletcher Crane Architect House Extension Twickenham Surrey London Timber Glass Brick
 
Modern Contemporary Fletcher Crane Architect House Extension Twickenham Surrey London Concept sketch
Modern Contemporary Fletcher Crane Architect House Extension Twickenham Surrey London Site Photograph

The design incorporates the strong axis of the street trees by providing a planted green structure terminating the vista; appearing like a pleached tree within a courtyard garden. This living green wall comprises a number of different species of plants fed water via a hidden grey water hydroponic irrigation system to allow the flora to flourish.

Modern Contemporary Fletcher Crane Architect House Extension Twickenham Surrey London Night Model Glowing
Back to Top