TALL TREES
Esher, Surrey

__________________________________________________________________
PDF Project Profile

Located along the banks of the idyllic river Mole in the heart of Esher, this contemporary pavilion effortlessly interacts with the landscape and the natural environment. The home is able to benefit from the best views of the river at the end of the garden, the distinctive mature trees, the natural meadow landscape and formal lawns. 

The sharp, white pavilion assumes a pure and bold intervention in the meadow. The prominent volume of the home consists of a clear-storey glazing at ground floor level with a crisp, rendered box above which is supported by two slim pilotis. Together both levels have a great visual connection to the landscape. A thin cantilevered concrete deck provides a generous space where the understanding of indoor and outdoor living space is blurred. Within the flood plain, the deck also creates a feeling of lightness of touch; harmonising with the landscape beyond and emphasising the pavilion typology.

Photography by Andy Spain