THE TREE HOUSE
Ealing, London

__________________________________________________________________
PDF Project Profile

In Ealing, this two bedroom new build home is stitched maturely into the street scenography. The back land site, bounded by rear gardens, created a series of constraints, yet the articulated massing consequently generated a recessive aspect from the street front.

Using primarily three exterior materials: grey brick, black timber and aluminium louvre panels, the palette is simple where the rough brick contrasts the sharp black detailing. The simplicity and rawness of finishing is carried through to the internal fit out where brick walls, bespoke ash joinery, terrazzo tiles and delicate metal balustrades contribute to a comprehensive and confident vision.

Upon entering the home along the secluded western boundary, the entrance lobby leads to a sophisticated split level arrangement of rooms. Living spaces flow from the front to the rear of the site with the kitchen and living room on the upper most storey making the most of natural daylight. Two bedrooms and associated bathrooms are located within the semi sunken floors which lead out to a planted garden, finished in black cobble setts.